SPREMNA OPTUŽNICA ZA LAŽNOG HUMANITARCA: Vojkan Krstić će uskoro morati na SUD!

Autor:

Vesti

15.01.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Vojkana Krstića, vlasnika "Elita gradnje", tužilaštvo je spremilo optužnicu zbog divljih deponija širom Beograda, saznaje Srpski telegraf. Njemu će se, kad optužnica bude potvrđena, suditi za krivično delo protivpravnog zauzimanja tuđeg zemljišta. Preti mu do tri godine zatvora.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

Kako smo saznali, Drugo opštinsko tužilaštvo podneće optužnicu protiv Krstića nakon što je stiglo obaveštenje Pravobranilaštva grada Beograda da se priključuje postupku protiv Krstića i njegovom gonjenju, s obzirom na to da je grad Beograd jedini oštećeni zbog svega onoga što je radio Krstić.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici posle nekoliko tekstova Srpskog telegrafa, u kojima smo razotkrili da Krstić protivno zakonu eksploatiše gradsko zemljište. Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

Šta kaže zakon

Ko protivpravno zauzme tuđe zemljište, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ako je zauzeto zemljište deo zaštitne šume, nacionalnog parka ili drugog zemljišta s posebnom namenom, počinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

Krstić je glavni osumnjičeni, koji se tereti da je godinama nasipao građevinski otpad na više ilegalnih deponija u gradu. Klupko njegove prljave rabote, u kojoj je godišnje obrtao veliki novac, počelo je da se odmotava nakon što je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su ga optužili da ih je ucenjivao i tražio od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im je naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

Mada mu predstoji skoro suđenje, Krstić se, prema informacijama koje je dobio naš list od njegovih radnika, na sastanku sa zaposlenima hvalio da mu niko ne može ništa, da je zaštićen i da će sve rešiti preko svojih ljudi. 

Ko je Krstić

* Krstić zgrnuo bogatstvo ucenjujući građevinare da šut voze na njegove deponije

* Žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega

* Lažno se predstavljao kao humanitarac, ali mu je to paravan za mutne poslove

* Vlasnik je Spasilačkog centra Srbije, paravojne formacije

* Radovan Vojnić optužio ga je da je umešan i u lanac prostitucije i da je podvodio njegovu suprugu Aleksandru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Stepa

15.01.2021 13:12

Olos kriminalni i narko diler

Stepa

15.01.2021 17:03

Optuznicom obavezno obuhvatiti korumpirane opstinare i komunalne Inspektore tj nacelnike koji su uzimali ogromne pare od mafijasa krstica u to vreme.

Janjic

15.01.2021 17:07

A pretnje i prebijanja mestana Kumodraza?

Stepa

15.01.2021 17:28

U to vreme nacelnik komunalne na vozdovcu je bio neki nenad mitrovic. Taj je uzimao pare i bio u talu sa mafijasem krsticem. Prijave mestana je fiokirao i cak nabacivao posao mafijasu krsticu da svi ostali moraju da voze na njegovu divlju deponiju u zemljoradnickoj ulici u kumodrazu.