Socijalno ugrožene porodice dobile stanove! Samohrana majka: Presrećni smo, konačno imamo krov nad glavom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kosovskoj Mitrovici danas su nove stanove dobile socijalno ugrožene porodice srpske nacionalnosti među kojima je i samohrana majka Ivanka Golubović koja je, kako kaže, presrećna što je dobila novi dom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Godinama je sa ćerkom živela kao podstanar, pa je sada zadovoljna jer više neće morati da plaća kriiju.

"Plaćali smo kiriju, ali sada konačno moja ćerka i ja dobile stan i krov nad glavom. Ona je srećna što će imati svoju roze sobu, privatnost i gde da dovede drugare i drugarice", rekla je Ivanka i zahvalila na novom domu.

Njena ćerka Sofija, koja je osnovnoškolskog uzrasta, nije krila zadovoljstvo što će konačno imati svoju sobu.

"Drago mi je što mama neće morati svakog meseca da troši pare", kaže ona.

 

 

 

Ključeve 20 novih stanova dobile su socijalno ugrožene porodice srpske nacionalnosti koje će sada živeti u zgradi u ulici Rudarske čete koju je, sa oko 43 miliona dinara, finansirao Grad Beograd.

Kamen temeljac za tu zgradu položen je 16. septembra prošle godine, kada je u Kosovskoj Mitrovici na drugoj lokaciji stanove dobilo 20 porodica srpske nacionalnosti iz "Samačkog bloka", koje su u požaru izgubile krov nad glavom.

Te porodice uselile su se u zgradu čiju su izgradnju finansirali Grad Beograd i vernici Srpske pravoslavne crkve iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading