UKLJUČEN ALARM RHMZ! Najavljeni LEDENI DANI u Srbiji: Uoči Svetog Jovana temperatura neće izlaziti iz minusa, kreće smrzavanje!

Autor: Republika

Vesti

12.01.2021

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon snega koji je pre dva dana pao u Srbiji, meteorolozi sada upozoravaju na veoma niske temperature!

Foto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorloškog zavoda Srbije danas je objavljeno upozorenje na ledene dane! 

Meteorološka najava odnosi se na period od 16. do 19. januara i, kako je navedeno, temperatura tokom tih dana neće prelaziti 0 stepeni ni tokom dana! Dakle, bićemo u minusu i dan i noć!

RHMZ najavljuje i nove snežne padavine, kao i kišu u Negotinskoj krajini koja će se lediti pri dnu, što može biti veoma opasno. 

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Upozorenje RHMZ na ledene dane

Kada je reč o ostalim upozrenjima RHMZ, istaknuto je hidrološko upozorenje...

- Na Limu vodostaji će biti u stagnaciji naredna 24 časa i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod Aleksinca vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granice vanredne odbrane od poplava. Kod hidrološke stanice Mojsinje vodostaji će biti u porastu u naredna 24 časa i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava - upozoravaju iz RHMZ. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading