Lončar: Svi oboleli od malih boginja su stabilno!

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi pacijenti koji imaju male boginje i na bolničkom su lečenju, uključujući i one sa komplikacijama, su stabilno, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

- Do jutros su svi pacijenti, i oni sa komplikacijama, stabilno. Imamo sedam pacijenata sa komplikacijama, jedna od njih je i upala pluća, i oni za sada idu u stanje poboljšanja - rekao je Lončar za RTS.

Ministar je istakao da MMR vakcina ima dovoljno, da će ih biti dovoljno u narednom periodu i da se sve više ljudi vakciniše.

Ponovio je da se sprovode sve predviđene mere u slučaju epidemije malih boginja.

- Još kad se pojavila u Rumuniji krenuli smo sa preventivnim merama, hitna prijava sumnje, epidemiološka ispitivanja, uzrokovanja svih sumnjivih, revizija vakcinalnih kartona. Gde god se pojavi sumnja alarmiramo, registrujemo i sprovodimo neophodne mere - pojasnio je Lončar.

On je istakao da smo u ovu situaciuju došli zbog naše neodgovornosti, pa će situacija, kaže, zavisiti od toga kako ćemo se mi ponašati, dok će država učiniti sve što je na njoj, u skladu sa propisima.

Kako je rekao, dete može da se upiše u vrtić, ako nije moglo da bude vakcinisano iz određenih zdravstvenih razloga.

Takođe, u bolnicama su već pooštrene mere i one će trajati minimum dvostruko duže nego period inkubacije od poslednjeg obolelog, dodao je ministar.

- Za sada nema zabrane posete bolnicama, što ne znači da ih neće biti ako nastavimo da budemo neodgovorni kao do sada - rekao je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading