Verica Jovanović: Cilj je da se ove godine protiv korone vankciniše najmanje 20 procenata stanovništva

Autor: Blic, Republika

Vesti

05.01.2021

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut", Verica Jovanović izjavila je za RTS da je cilj da se ove godine vakciniše najmanje 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacije koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto.

RepublikaFoto: Printscreen/KlikTV

Verica Jovanović je govorila u Dnevniku RTS-a o planu imunizacije, koja počinje na više od 100 punktova u kliničkim centrima i opštim bolnicama širom zemlje.

Direktorka Instituta za javno zdravlje Milan Jovanović "Batut" rekla je da je cilj da se ove godine vakcinacijom obuhvati najmanja 20 procenata celokupnog stanovništva, kako bi sa imunitetom koji su postigli delovi populacija koji su preležali kovid, dostigli obuhvat od 60 odsto, što je preduslov za kolektivni imunitet.

- Danas prema operativnom planu krećemo krupnim koracima dalje u smislu obuhvata zdravstvenih radnika koji rade u najrizičnijim zonama, odnosno crvenim zonama - istakla je Jovanovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deka

05.01.2021 16:21

Malo je kumo, malo je 20%.