Vukosavljević: U januaru kulturni centar u Pekingu

Autor: Tanjug

Vesti

11.11.2017

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je otvaranje srpskog kulturnog centra u Pekingu u januaru 2018, a u junu sledeće godine i renoviranog Narodnog muzeja u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vukosavljević je rekao da će posle Muzeja savremene umetnosti za nekoliko meseci, u junu, biti otvoren Narodni muzej

- Preduzeli smo snažne korake i ovom prilikom mogu da nagovestim da ćemo već krajem januara 2018. otvoriti Kulturni centar Srbije u samom centru Pekinga. Centar će se zvati Ivo Andrić. Naš naredni cilj je Moskva, potom Berlin i onda Trst. Bio bih presrećan ako bismo tokom 2018. otvorili KC u Moskvi, a tokom 2019. Berlin i Trst. Time bismo tek delom nadoknadili višedecenijski potpuni izostanak aktivnosti na tom polju - rekao je Vukosavljević u intervjuu za Sputnjik.

On je rekao da će posle Muzeja savremene umetnosti za nekoliko meseci, u junu, biti otvoren Narodni muzej. 

- Videćemo da odaberemo neki simbolički i lep datum od kojeg će naš kulturološki, kulturni ponos biti dostupan posetiocima. Time će na dodatni način gradani moći da učestvuju u kulturnom životu - naveo je ministar.


On je rekao da kada su u pitanju strateške investicije planira se i  okončanje velikog projekta - završetak Narodnog pozorišta u Subotici.

- Nameravamo da renoviramo veći broj pozorišnih sala, domova kulture, da ohrabrimo amaterizam u Srbiji, koji je posustao, a veliki je izvor kvalitetnih sadržaja - istakao je Vukosavljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading