DR KON SAOPŠTIO NEŠTO VAŽNO: Ovo nam je potrebno za KOLEKTIVNI IMUNITET!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.01.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Epidemiolog dr Predrag Kon

 - Masovna imunizacija najmanje 1,5 miliona stanovnika Srbije obezbeđuje kolektivni imunitet koji je dovoljan da se spreče epidemijski talasi korona virusa kakve smo imali, ocenio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je u objavi na Fejsbuku naveo da je za potpuno suzbijanje virusa korona potreban kolektivni imunitet koji je preko 80 odsto, odnosno da se vakciniše do tri miliona stanovnika.


-Srbija će obezbediti sve što je potrebno za masovnu imunizaciju: dobrovoljnost, najviši moguci stepen provere bezbednosti i efikasnosti vakcine, izbor razlicitih vakcina, odredeni su prioriteti-, naveo je Kon.

Dodao je da je veliki broj (do 40 odsto) imunitet stekao nakon kontakta s virusom, tako što je preležao kovid-19 ili imao asimptomatsku infekciju.

 


Istakao je da će rezultat masovne imunizacije zavisiti od odziva stanovništva, ali i sposobnosti da se od toga ne pravi tema za podele, već, kako je naveo, tema o ličnoj zaštiti, ali i solidarnosti.

-Izlazak iz ove zdravstvene krize se jasno vidi, brzina izlaska zavisi od nas-, poručio je Kon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading