Imlekova donacija medicinskom osoblju i pacijentima u kliničkim centrima i opštim bolnicama u covid sistemu

Autor: Republika

Vesti

22.12.2020

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom, kompanija "Imlek" nastavlja da pruža podršku stanovništvu i institucijama koje su najviše pogođene još uvek aktuelnom pandemijom korona virusa, pa je tako odlučila da donira više tona mleka kliničkim centrima i opštim bolnicama širom Srbije.

RepublikaFoto: Imlek

Od početka pandemije ta kompanija je po preporuci Vlade Republike Srbije donirala novčana sredstva za nabavku sedam respiratora, višesktruko je uputila robne donacije svim bolnicama u covid sistemu, ustanovama za nezbrinutu i bolesnu decu, Crvenom krstu, ali i Banci hrane.

Imajući u vidu da je mleko osnovna životna namirnica, više tona "Moja Kravica" dugotrajnog mleka biće donirano Kliničkim centrima Srbije, Niša i Vojvodine, a pored ovih ustanova, donacije su upućene i ppštim bolnicama u Vršcu i Valjevu, novootvorenoj covid bolnici u Kruševcu, kao i Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Mladenovcu. Pomoć nije izostala ni u zemljama regiona, u kojima "Imlek" posluje, te su pomoć u nabavci medicinske opreme i robne donacije upućene zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

- Društveno odgovorno poslovanje je sastavni deo naše poslovne kulture, a u ovakvim situacijama je neophodno pokazati najviši nivo empatije i konkretne pomoći upravo najugroženijima – medicinskom osoblju, pacijentima i socijalno ugroženim kategorijama društva. Od početka pandemije nastojimo da pratimo sve informacije vezane za situaciju sa Korona virusom, te smo pored navedenih donacija obezbedili našim kooperantima siguran otkup mleka, siguran plasman proizvoda na tržište, a za zaposlene u sektorima proizvodnje i na terenu svu zaštitnu opremu, vitamine i rad posmenama. Cilj nam je da se na taj način zahvalimo svima koji čine zajednicu u kojoj poslujemo i da pružimo pomoć onima koji je najviše zaslužuju - izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading