HAVARIJA ZA HAVARIJOM: Zrenjaninci decenijama muče muku sa pijaćom vodom, A SADA SU NJIHOVI PROBLEMI POSTALI JOŠ VEĆI!

Autor: Danas, Republika

Vesti

17.12.2020

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi ne prestaju!

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Nakon eksplozije koja se prošlog petka dogodila u zrenjaninskoj Fabrici vode, Zrenjaninsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ preuzelo je u ponedeljak vodosnabdevanje grada. Međutim danas se zbog oscilacije pritiska u gradu se dogodilo tridesetak havarija na vodovodnoj mreži, navode iz ovog preduzeća.

Iz „Vodovoda“ su ukazali i da se isti slučaj desio i tokom leta kada je bilo problema sa pritskom vode koja je dolazila sa postrojenja (fabrike vode) i nakon tadašnjeg preuzimanja vodosnabdevanja.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Kao prioriteti prilikom otklanjanja havarija uzimaju se njihov uticaj na proces vodosnabdevanja, ugroženost objekata i bezbednost ljudi od posledica curenja vode, potreba angažovanja specijalizovane mehanizacije za njihovo otklanjanje, raspoloživost i nabavka neophodnih materijala za sanaciju i drugo.

Do havarije na mreži i prekida vodosnabdevanja u jednom delu grada sinoć je došlo i zbog toga što su radnici „Toplane“ oštetili cevi tokom radova na toplovodnoj mreži.

 

 

 

Podsećamo u eksloziji Fabrike Vode koja se dogodila u petak jedan radnik faje lakše, a drugi teže povređen. 

Inače, poblem zdrave pijaće vode u Zrenjaniu postoji decenijama, ali je upotreba vode iz gradskog vodovoda konačno zabranjena 20. januara 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading