Srđa Janković optimističan: STANJE JE OHRABRUJUĆE

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.12.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imunolog Srđa Janković rekao je danas da ne bi žurio sa pričama o silaznoj putanji broja zaraženih korona virusom i upozorio da je zdravstveni sistem u ovom trenutku dosta opterećen.

RepublikaFoto: Tanjug/ N. ANĐIĆ
Srđa Janković

Janković je za TV Prva istako da bi ga "kao imunologa, ali i kao člana Kriznog štaba, obradovalo da vidi da se mere poštuju".

- Već imamo na snazi dosta ozbiljne mere, ne samo radno vreme objekata kao što su kafići. Mislim na zabranu okupljanja, na nošenje maski i držanje distance. Ako te tri stvari vidim, to me ohrabruje, ako to ne vidim, brojke me neće orhabriti same po sebi - rekao je Janković.


On je naveo da u ovom trenutku sistem dosta opterećen i da se zbrinjavaju oni sa težim kliničkim slikama.

Govoreći o javljanju male dece i beba sa simptomima korona vursa, rekao je da bi to pripisao velikom broju zaraženih.

- Kada imamo populacije koje ređe dobijaju težu kliničku sliku, taj manji procenat koji će dobiti kliničku sliku koja mora da se leči u bolnici porašće kada se poveća broj zaraženih. Zato možemo da vidimo i neki veći broj male dece sa infekcijom - rekao je Janković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading