Lavrov danas u Beogradu: Ovo je detaljan plan posete ministra spoljnih poslova Rusije

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

15.12.2020

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sergej Lavrov i Aleksandar Vučić

Vučić i Lavrov će, najpre, u 12.50, prisustovati ceremoniji paljenja večne vatre i položiti vence na Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, nakon kojih je planirano obraćanje prisutnima.

Zatim će, u 13.40, obići Hram Svetog Save i položiti cveće na grob nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja, saopštila je Pres služba predsednika.

Tom prilikom, ministar Lavrov će pročitati pismo predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom završetka radova na Hramu, u kome su učestvovali i ruski umetnici.

Tokom posete, Lavrov će se sastati i sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem, nakon kojeg će, kako je najavljeno, oni potpisati Plan konsultacija između Ministarstva inostranih poslova Rusije i Ministarstva spoljnih poslova Srbije za 2021-2022. godinu.

 

Uoči dolaska Lavrova u Beograd, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je u planu detaljno razmatranje čitavog kompleksa rusko-srpskih odnosa, da se uporede stavovi o aktuelnim regionalnim i međunarodnim temama, uz naglasak na situaciju oko rešavanja kosovskog pitanja.

Dodao je i da će se razmatrati i mogućnost posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

-Rusko-srpski dijalog na najvišem nivou se razvija maksimalno intenzivno, određujući smerove jačanja raznolikih bilateralnih veza. Pritom, kontakte predsednika Putina i Vučića odlikuju ritmičnost bez presedana, poverenje i dubina sadržaja - rekao je Bocan-Harčenko za Novosti.

Lavrov je juče posetio BiH, a nakon posete Srbiji otputovaće u Hrvatsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
maja

15.12.2020 08:55

Gospodin Sergej Lavrov je uvek dobrodosao kod nas. Nas osvedoceni prijatelj.

Nina

15.12.2020 09:09

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrov Srbiji je dokaz da dve države grade dobre političke i ekonomske odnise.

Kaća

15.12.2020 09:14

Pozitivni odnosi i saradnja naše zemlje i Rusije nikada ne izostaju, već imaju i tendenciju jačanja.

Jovana

15.12.2020 09:30

Srbija i Rusija ostaju prijatelji,uprkos svemu,pa i ovoj pandemiji Korona virusa i nemilosrdnim pritiscima sa Zapada,sto dokazuje da je jako i dugogodisnje poverenje tesko poljuljati!Zajednickim snagama nastavljamo da ulazemo i doprinosimo svojim ekonomijama!