NASTAVLJA SE PROGON DR ALEKSANDRE VOJVODIĆ: Mafijaške metode odgovor na istinu

Autor:

Vesti

12.12.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se progon kapetana prve klase dr Aleksandre Vojvodić. Posle intervjua za Srpski telegraf u kome je iznela detalje maltretiranja koje je šest godina trpela od pretpostavljenih dr Lidije Kandolf Sekulović i dr Željka Mijuškovića ona svakodnevno dobija ozbiljne pretnje.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandra Vojvodić

- Pokušavaju, valjda, da me uplaše, a pretnje su se pojačale nakon što sam istupila u javnost s dokazima o mobingu na radnom mestu. Već su mi oštetili automobil, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj živim. Prvo su mi izbušili gume i skinuli tablice, što sam prijavila i policiji, a sada su mi i izgrebali auto. Svakodnevno dobijam preteće poruke. Ja sam samohrana majka i, iskreno, strahujem šta bi bilo s mojim detetom ako se meni nešto dogodi - rekla je dr Vojvodić.

Na pitanje da li sumnja na nekoga kaže da ne želi ikoga da optužuje bez dokaza.

- Ne bih da upirem prstom u bilo koga, ali je simptomatično da se sve dešava nakon što sam progovorila o golgoti kroz koju sam prošla poslednjih šest godina na poslu. Još jednom naglašavam: sve što sam rekla je istina, za koju imam dokaze - rekla je ona.

PAKUJU JOJ JOŠ JEDAN DISCIPLINSKI POSTUPAK JER NEĆE DA ĆUTI

 

Diskreditacija njenog imena i dosadašnjeg rada nastavlja se i na Vojnomedicinskoj akademiji. Kako je za Srpski telegraf ispričao izvor iz ove ustanove, u pripremi je još jedan disciplinski postupak protiv dr Vojvodić.

RepublikaFoto: Tanjug
Lidija Kandolf Sekulović i Mijušković

- Skandal sa falš diplomama dr Sekulović i dr Mijuškovića ozbiljno je uzdrmao VMA. Ali, umesto da se taj problem reši, oni smišljaju kako da celu stvar zataškaju novim optužbama protiv dr Vojvodić. Sada joj pakuju disciplinski zbog nekih naučnih tekstova kojima je navodno ugrozila ugled VMA - kaže naš izvor.

Šta je retrakcija

Povlačenje tekstova, odnosno retrakcija članaka, urađena je po svim pravilima nakon uočavanja nekih grešaka. U samom pravilniku se navodi da je cilj retrakcije poboljšanje kvaliteta radova, a ne kažnjavanje autora niti koautora. Retrakcija nije ništa neobično, ali jeste čudno da se to pitanje poteže sada iako su ti tekstovi povučeni pre nekoliko meseci - rekao je Spiroski i istakao da mnogi na Balkanu i ne znaju kako funkcionišu naučni časopisi, a kamoli kako se za njih piše.

On ističe da je u pitanju klasična zamena teza - optuži žrtvu da bi se skrenula pažnja s pravog problema.

- Sve se to kuva u kuhinji dr Sekulović i dr Mijuškovića, koji su svesni da, sada kada je istina izbila na videlo sa njihovim falš diplomama, mogu da odgovaraju, ne samo za višegodišnji mobing nad lekarima već i za mnogo ozbiljnije optužbe, studije i lečenje koje su sprovodili potpisujući se kao dermatovenerolozi onkolozi iako za to nisu bili kvalifikovani, niti su položili subspecijalizaciju onako kako to zakon nalaže. Umesto da se VMA bavi ovim teškim prekršajima, oni nastavljaju sa progonom dr Vojvodić. To je nečuveno i baca ljagu na celu bolnicu - zaključio je naš izvor.

Urednik časopisa: Svedočiću u njenu korist

Kao povod za pripremu još jednog disciplinskog postupka protiv dr Vojvodić, pominje se povlačenje pet tekstova objavljenih u stručnom naučnom časopisu Open access macedonian journal of medicinal sciences. Ona je, kao koautor, učestvovala u pisanju radova s kolegama iz celog sveta, a povlačenjem ovih tekstova, kako smatraju u VMA, dr Vojvodić je narušila ugled ove ustanove.

Međutim, kako za Srpski telegraf objašnjava glavni i odgovorni urednik ovog časopisa prof. Mirko Spiroski, nema ni govora o bilo kakvom narušavanju ugleda VMA.

- Postoji tačno određena procedura propisana međunarodnim pravilima kako se pišu, objavljuju i povlače tekstovi u stručnim i naučnim časopisima. Aleksandra, koja je bila koautor tih tekstova, radila je po svim pravilima. Ovo što se sada njoj događa zbog tekstova u mom časopisu je nezabeleženo u svetu. Ukoliko zaista dođe do toga da ona bude kažnjena, ja sam spreman da dođem u Beograd i svedočim u njenu korist jer ne želim da iko moj časopis koristi za lična razračunavanja - poručio je Spiroski.

Na VMA nisu odgovorili na naša pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading