UVODE SE NOVE MERE? Krizni štab završio sednicu, POZNATO ŠTA NAS ČEKA

Autor: Blic, Republika

Vesti

11.12.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab na današnjoj sednici nije doneo odluku o novim merama, saznaje RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nove mere su i dalje u razmatranju, a postojeće će ostati na snazi do 15. decembra.

Epidemija se u Srbiji ne smirijue - prema poslednjim podacima, objavljenim juče, u Srbiji je tokom 24 sata testirano 21.799 osoba, od kojih je 7.393 bilo pozitivno, a 56 preminulo. Juče smo oborili i crni rekord kada je u pitanju broj pacijenata na respiratorima, čak 323 širom Srbije.

Kada su u pitanju dosadašnji crni rekordi na dnevnom nivou od početka pandemije, najviši broj pozitivnih u jednom danu bio je 7.999, najviše ljudi na respiratorima - 323, najviše je testirano 22.837 osoba u jednom danu, a preminulo - 69.

 

Trenutno se nalazimo u piku trećeg talasa epidemije, koji je najgori do sada. U mnogim gradovima proglašena je vanredna situacija, na snazi su brojne mere u borbi protiv virusa korona, a trenutno je Beograd i dalje najveće žarište, dok su iza njega, ali sa daleko manjim brojem zaraženih, Novi Sad i Kragujevac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading