Miličković: Neophodno razvijati međunarodnu saradnju

Autor:

Vesti

08.12.2020

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je danas da je u oblasti vanrednih situacija neophodno razvijati i unapređivati međunarodnu i regionalnu saradnju, kao i opremanje i obučavanje vatrogasno-spasilačkih jedinica kako bi odgovor na sve vrste rizika i pretnji u ovoj oblasti bio što efikasniji.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Milosav Miličković

Miličković je na međunarodnoj video-konferenciji Međunarodne sportske federacije vatrogasaca–spasilaca ukazao da se iz analiza stanja zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama na globalnom nivou može zaključiti da smo sve više izloženi rizicima i pretnjama u oblasti vanrednih situacija.

Zbog toga je, kako je ocenio, za efikasan odgovor na ove rizike i pretnje krucijalan združen odgovor međunarodne zajednice i svih relevantnih subjekata.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak

Miličković je podsetio da na teritoriji Republike Srbije vatrogasno-spasilačke jedinice deluju već 187. godina, tokom kojih su pokazale požrtvovanost, nesebičnost i solidarnost sa ljudima u nevolji.- Vatrogasno–spasilačke jedinice odgovaraju na sve pozive u najkraćem mogućem roku, prve izlaze na mesto nesreće, spasavaju ugroženo stanovništvo i materijalna dobra i otklanjaju posledice vanredne situacije - naveo je Miličković.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Sastanak

Državni sekretar Ministarstva je istakao spremnost Republike Srbije da  postane član Međunarodne sportske federacije vatrogasaca–spasilaca jer ona na najbolji način neguje sportski duh, promoviše, okuplja i uvežbava heroje našeg društva i doprinosi popularizaciji vatrogastva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading