SVETSKO ISTRAŽIVANJE POTVRDILO ONO ŠTO VEĆ ZNAMO: Srbi su najpošteniji na Balkanu

Autor:

Vesti

01.12.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su najpošteniji narod na Balkanu i u samom evropskom vrhu po poštenju, daleko iznad Hrvata. Ovo su rezultati opsežnog istraživanja koje je sprovedeno na ulicama najvećih evropskih i svetskih gradova.

Foto: Ilustracija

Istraživači su na trotoarima ostavili 17.000 novčanika, a potom posmatrali reakcije slučajnih pronalazača. Prema ovom istraživanju, Srbi su masovno vraćali novčanike, posebno ukoliko je u njima bilo novca.

Kako za Srpski telegraf objašnjava psihoterapeut Zoran Milivojević, rezultati ovog istraživanja su dobra vest.

Foto: printscreen
Statistika

- Mi smo pošten narod i drago mi je da je to i potvrđeno. To je delom posledica našeg tradicionalnog vaspitanja, koje nas uči poštenju, a delom i empatije. Srbi imaju razvijenu empatiju prema ljudima u nevolji. Svako od nas polazi od sebe i voleo bi da i njemu neko vrati novčanik ukoliko ga izgubi - kaže Milivojević.

 

On podseća da je poslednjih godina bilo više ovakvih slučajeva kada su ljudi pronalazili i vraćali čak i 20.000 evra vlasnicima, o čemu su i mediji izveštavali.

Prema ovom istraživanju, najpošteniji su Švajcarci, Norvežani i Holanđani, na sredini liste i daleko ispod Srba jesu Amerikanci, Englezi i Grci. Na začelju liste su stanovnici Perua, Maroka i Kinezi, koji su okarakterisani kao najnepošteniji na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading