Posao za 32 radnika u Petrovcu na Mlavi

Vesti

06.11.2017

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova fabrika za proizvodnju peleta "Eko step pelet", vredna tri miliona evra, otvorena je u Petrovcu na Mlavi. Ovaj pogon imaće kapacitet proizvodnje od čak 40.000 tona, a u njemu će biti zaposlena 32 radnika.

RepublikaFoto: Promo foto
Na otvaranju fabrike za proizvodnju peleta

Duško Nedinić, predsednik opštine, poručio je na otvaranju da je ispunjeno obećanje iz maja 2016, kada su rekli da će marljivo i savesno raditi i truditi se da zaustave odlazak ljudi iz ovih krajeva.

250 hiljada tona je proizvodnja i potrošnja peleta, a u planu je da se ona duplira

- Ovu priliku koristim da se zahvalim Vladi i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći čitav Braničevski okrug i opština Petrovac na Mlavi ne bi bili ono što danas jesu. Uspeli smo da uradimo put Petrovac-Požarevac, sledeće godine ćemo uraditi put Petrovac-Krepoljin, stvorićemo sve preduslove da investitori bilo domaći ili strani shvate da je Petrovac pravo mesto za ulaganje i lepo mesto za život - rekao je je Nedinić.

ANTIĆ: Povećanjem potrošnje peleta smanjiće se potrošnja uglja, što je sa ekološkog stanovišta vrlo značajno

BOŽINOVIĆ: Naš pelet ima dobru gorivnu moć, a cilj nam je da pružimo najbolji proizvo

NEDINIĆ: Stvorićemo sve preduslove da investitori shvate da je Petrovac pravo mesto za ulaganje i život

STO ODSTO BUKVA

Od ukupnog iznosa investicije, "Eko step pelet" je deo uložio i u logističko sređivanje radnog i građevinskog prostora, a pažnju je posvetio i ekološkom aspektu investicije sa mogućnošću daljeg razvoja. Direktorka fabrike "Eko step pelet" Svetlana Božinović istakla je utisak da se ovom prilikom na jednom mestu stvorilo mnogo dobre energije, upravo onakve kakva je potrebna da pokrene Srbiju.

- Ovo je važan dan za mlade ljude koji su našli posao. Uložili smo skoro tri miliona evra sa namerom da ulažemo i dalje, otvaramo nove pogone i radna mesta. Učinićemo sve da se ova opština izdigne. Uspeli smo da napravimo dobar proizvod, 100 odsto bukve iz ovog kraja, gde je bukva najkvalitetnija. Naš pelet ima dobru gorivnu moć i radićemo na kvalitetu i dalje jer je naš cilj da pružimo najbolji proizvod - poručila je Svetlana Božinović.

EKOLOŠKI ZNAČAJ

I ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić podsetio je na značaj ovakvih projekata.

- Cilj je da proizvodnju i potrošnju sa sadašnjih 250.000 tona podignemo na 500.000. Time ćemo u individualnim domaćinstvima smanjiti potrošnju uglja za oko 35 odsto, što je sa ekološkog stanovišta vrlo značajno - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading