"OVO JE KATASTROFA!" Dr Moma Jakovljević o situaciji u Srbiji: Korona je BOMBA ZA IMUNITET!

Autor:

Vesti

20.11.2020

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Moma Jakovljević, hirurg i pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović", rekao je za TV Prva da je situacija sa koronavirusom u Srbiji veoma komplikovana i da je sve više mladih ljudi zaraženo.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Moma Jakovljević

Jakovljević ističe da je ovo jedna velika zagonetka za svetsku medicinu, ne samo za nas.

- Naše je da radimo. Ugroženi su svi, i lekari i sestre. Zaposleni padaju, imamo šest anesteziologa koji su zaraženi, a ima ih dosta na kućnom lečenju - rekao je te dodao da se treba čuvati, izbegavati velike gužve, kao i da je važna distanca, da smo razmaknuti.

Rekao je i da je mnogo mladih zaraženih i da nije više situacija kao ona s početka epidemije da su najugroženiji oni stariji od 65 godina.

Ovo je katastrofa... To je atomska bomba za zdravstvo

- Po meni je korona bomba za imunitet, poručio je doktor i dodao da moraju da se "održavaju" osnovne bolesti. To je sitemska bolest, napada organizam, zgrušava krv, jede crvene krvna zrnca, ali najviše  stradaju pluća", dodao je i rekao da ima mnogo nejasnoća, te da dok "ne dođe vakcina, nema nam spasa". Treba se čuvati. Bitna je distanca, da smo razmaknuti, jer ako nismo razmaknuti, a među petoro jedno zaraženo, zarazićemo se.  Mnogo ima mladih, radno sposobnih, kod nas je preminuo mladić od 28 godina - rekao je doktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading