U Prokuplju 13 pacijenata na kiseoniku, alarmantno u Kuršumliji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.11.2020

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim u Prokuplju i Žitorađi, gde najveći broj inficiranih dolazi iz pogona fabrika Leoni i BizLink, poslednjih dana alarmantna situacija je i u Kuršumliji gde je, prema podacima Doma zdravlja u ovom gradu, za prethodnih 48 sati testirano 35 osoba, od kojih je kod 12 potvrđeno da imaju koronu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ


Broj hospitalizovanih pacijenata na Infektivnom odeljenju u Prokuplju je za jedan manje od juče i trenutno ih je 24, ali se broj pozitivnih povećao za 24 sata sa devet na 12 pacijenata.

Na kiseoniku je trenutno 13 pacijenata, a u Bolnici kažu da svi pacijenti imaju upalu pluća i nalaze se u srednje teškom zdravstvenom stanju.


U Bolnici apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera i nose zaštitne maske jer se epidemiološka situacija svakim danom pogoršava i sve je veći broj inficiranih, bilo da se radi o ozbiljnijim slučajevima kojima je neophodno bolničko lečenje, ili o lakšim infekcijama pacijenata koji se upućuju na kućno lečenje.

“U toku jučerašnjeg dana dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje u KC Niš. Iako za sada još imamo dovoljno mesta, kapaciteti bolnice se polako popunjuju i, ukoliko se ovako nastavi, bićemo prinuđeni da tražimo alternativna rešenja kako bi svima pružili adekvatnu zdravstvenu pomoć”, rekli su Južnim vestima u Bolnici.

Svi pacijenti kod kojih je potvrđeno da su kovid pozitivni su, nakon propisane terapije, upućeni u kućnu izolaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading