OSTAVIO TESTAMENT: Mitropolit Amfilohije naveo da ga samo ON može otvoriti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.11.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ostavio je pisanu oporuku koja će biti pročitana u prisustvu vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji je trenutno u samoizolaciji zbog korona virusa, rekao je advokat SPC Dalibor Kavarić.

RepublikaFoto: youtube.com/Simpatizer/pixabay.com

Kavarić je za podgoričku Pobjedu rekao da će oporuka biti pročitana u prisustvu vladike Joanikija, koji je i administrator MCP, da se, kako kaže, ne bi dogodilo da neki neozbiljni pojedinac ili mediji dovedu u pitanje verodostojnost ili autentičnost poslednje volje crnogorskog mitropolita.

Ističe da zato mora da sačeka ozdravljenje vladike Joanikija, kako bi u njegovom prisustvu i sa njegovim blagoslovonom mitropolitova oporuka bila predstavljena javnosti.


Mitropolit crnogorsko-primorski umro je 30. oktobra, a Kavarić kaže da napisana poruka Amfilohija kod njega.

- Kako se radi o veoma ozbiljnim zaveštajnim činjenicama i nalozima, sa dugoročnim posledicama, kao i s obzirom na to da se od pojedinih ''neimenovanih izvora'' i ''pouzdanih saradnika'' nekih medija, dovodi u pitanje da li je oporuku svojeručno nesporno napisao mitropolit Amfilohije zaista testament ili samo neko neobavezujuće pismo ili nalog, kao i izbog ozbiljnosti i otklanjanja svake sumnje u ispisane činjenice i naloge koje treba saopštiti, sačekaću ozdravljenje vladike Joanikija - rekao je Kavarić za Pobjedu.
 
 

Dodao je, navodi se, da je na osnovu njegovog "dosadašnjeg znanja i iskustva, bez ikakve sumnje, sve što je napisano u dokumentu, apsolutno jasno, ozbiljno i obavezujuće, naravno za one koji žele da ispoštuju poslednju volju vladike".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading