ČUVAJTE SE: "Arena" gotovo popunjena, evo koliko ima još slobodnih kreveta

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.11.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Vlada Batnožić kaže da se kapaciteti u beogradskoj Areni ubrzano pune, tako da u ovoj kovid bolnici ima samo još 101 slobodno mesto.

RepublikaFoto: TANJUG/ Nikola Anđić

U uključenju u jutarnji program na TV "Pink" dr Batnožić je rekao da je u toku jučerašnjeg dana u ovu ustanovu primljen 31 pacijent, a za sada ih je ukupno 409. Ukupni kapacitet Arene su 510 kreveta.

Prema njegovim rečima u "Areni" je trenutno primljeno više muškaraca nego žena i njih je 252, dok je žena 157. On dodaje da najmlađi pacijent ima samo 17 godina.

- Radi se o težim pacijentima sa obostranom upalom pluća, više nema lakših slučajeva, nama dolaze teži slučajevi. Arena se jako brzo se puni - rekao je dr Batnožić.

 

 

On je na kraju apelovao na sve građane da drže distancu i nose maske kako ne bismo došli u situaciju da se svi kapaciteti za lečenje ne iscrpe.

 

Od danas i Zemunska bolnica u kovid sistemu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je epidemiološka situacija u Srbiji veoma ozbiljna i najavio je da od danas i KBC Zemun ulazi u kovid sistem.

- Vrlo je kritična situacija, mi ćemo imati ozbiljan problem. Ohrabruje me što se od danas otvara KBC Zemun. Takođe me ohrabruje i novi set zakona koje će Skupština doneti o strožem nadzoru postojećih mera - rekao je Đerlek.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading