OVAJ GRAD JE NOVA KORONA BOMBA: Broj bolničkih prijema dupliran, ali to nije ono što je najgore

Autor: Republika

Lifestyle

05.11.2020

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković izjavio je danas da je u KC Niš hospitalizovano 110 kovid pacijenata, da je na jedinici intenzivne nege 18 pacijenata, a 12 na mehaničkoj ventilaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Janković je rekao da je situacija u toj ustanovi malo lošija u odnosu na juče, jer je u toku noći bilo još prijema, rekao je Janković za RTS.

- Povećanje je prilično veliko, za gotovo 100 odsto se povećava broj prijema. Opterećenje kapaciteta ide većom brzinom. Ovo su pacijenti koji su se zarazili pre sedam ili deset dana. Mi imamo kapacitete, gotovo 50 mesta. U većem delu radimo u "non kovid režimu". Mi se punimo prilično brzo, malo manje dramatično nego u julu i avgustu. Polako ćemo morati još jedan sprat da oslobađamo - naveo je Janković.


 
 

Prema njegovim rečima, hala "Čair" će biti uglavnom za slučajeve koji su sa lakšim kliničkim slikama i za one pacijente čiji oporavak ide u dobrom pravcu.

- Tamo se neće lečiti teški pacijenti - ističe Janković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading