Mit o tompusu, Tito nije prekršio pravilo u Beloj Kući

Autor: Informer, Republika

Razonoda

29.10.2020

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na portalu Republika.rs objavljena je vest koja je navela čitaoce da pomisle da je Josip Broz Tito prekršio pravilo Bele kuće, što se nije dogodilo.

RepublikaFoto: youtube.com/YU 0 Laki / ugoslovenski partizani
Josip Broz Tito i Ričard Nikson

Naime, na našem portalu je objavljen tekst u kojem je pisalo da je Josip Broz Tito prilikom posete Americi 1971. godine prekršio pravilo o Zabrani pušenja u Beloj kući, što zapravo nije istina.

Na ovu činjenicu nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba, koji je utvrdio da je u to vreme u Beloj kući bilo dozvoljeno pušenje. U originalnom tekstu na portalu Republika.rs pisalo je da je u rezidenciji predsednika SAD pušenje zabranjeno od 1946, što nije tačno. 

Zabranu pušenja uveo je Bil Klinton 1993. godine, tako da je prilikom posete Tita Americi 1971. godine, kada ga je u Beloj kući ugostio Ričard Nikson, moglo da se puši. 

Ovaj tekst nastao je kao posledica analize portala Raskrinkavanje.ba, koje je originalni tekst ocenilo kao prenošenje lažne vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading