SKANDAL U EČKI: Ukazao na propuste, iz osvete mu isekli ogradu!

Autor: novosti.rs

Vesti

03.11.2017

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adamu Bugaru, farmeru iz Ečke i predsedniku Udruženja stočara grada Zrenjanina, neko je isekao i uništio žičanu ogradu pod naponom, koja se nalazi na površini od oko 100 hektara u katastarskim opštinama Ečka i Mužlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Adamu Bugaru neko uništio ogradu pod naponom

Direktna šteta zbog ovog vandalizma premašuje 60.000 dinara. Nekontrolisani izlazak junadi u atar oštetio je useve pšenice i lucerke, kao i obližnje vinograde. Intervenisala je poljočuvarska služba, a uviđaj je obavila i policija.

- Izvinjavam se komšijama zbog ovog incidenta. Naravno, svima ću nadoknaditi štetu - kaže Bugar, koji je ovih dana skrenuo pažnju javnosti nastupima u medijima.

Kao predsednik novoformiranog udruženja, ovaj ugledni stočar koji na ograđenom pašnjaku u Ečki trenutno gaji 150 grla junadi sorte hereford, u ime kolega iz ovog dela Banata otvoreno je ukazao na nepravilnosti u korišćenju državne zemlje i pašnjaka.

Nadležnoj komisiji Gradske uprave u Zrenjaninu zamerio je što se stočarima dodeljuje uglavnom državna zemlja lošijeg kvaliteta, i to 20-30 kilometara udaljena od njihovih sela. Posebno je, izgleda, iziritirao pojedince, koje nije imenovao, ali ih je optužio da su već ušli u njive, iako nisu potpisali ugovore o zakupu. Veruje da je "upozorenje" u vidu uništavanja ograde stiglo upravo od njih. Iznosi da oni nameru za osvetu nisu krili, čak su pred članovima udruženja najavljivali da će ga "ućutkati"!

- Svi znaju koji su to ljudi. Navikli su na bahatost, otimanje onog što im ne pripada. U raznim su komisijama, ulaze u posede pre dodele zemlje - jasan je Bugar, koji poziva neistomišljenike da, umesto pretnji i zastrašivanja, otvoreno prorazgovaraju o aktuelnim problemima u vezi sa dodelom državnih oranica.

Povodom incidenta u Ečki, nije se oglasio niko iz GU Zrenjanin. Bez komentara su i u Komisiji za dodelu državnog zemljišta, na čiji rad stočari imaju mnoštvo primedaba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading