Naš ugledni imunolog savetuje: Uradite OVE stvari i zaštite sebe od gripa i korone

Autor:

Vesti

21.10.2020

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav Kamenov, naš uvaženi i cenjeni imunolog, ističe da je odlučujuća stvar u borbi protiv koronavirusa stanje našeg imuniteta i naglasio da je u ovom trenutku najvažnije da svako od nas da svoj doprinos u borbi za poboljšanje ličnog zdravlja.

RepublikaFoto: pexels.com

Govoreći o epidemiji, Kamenov je rekao da je stanje imuniteta odlučujuća stvar da li ćemo se zaraziti ili ne o čemu, kako je rekao, najbolje svedoče deca koja se retko razboljevaju od korone.

 

 

 

- Ako popravimo imuni sistem, smanjićemo šansu za zarazu. Postoje opšta pravila za podizanje imuniteta, ali genetika je genetika i različita je za svakog od nas i zato svako treba da individualno pristupi ojačanju svog organizma - pojasnio je on u svom gostovanju na TV Prva.

Kamenov je rekao da imunitet čoveka varira, kao i da je sada vreme virusa koji napadaju organizam.

- Ako neko ima neku hroničnu bolest, njegov organizam je već oslabljen jer troši svoje resurse, pa ga virusi lakše savladaju. Zato mora svaki pacijent dobro da se sagleda i da se leči adekvatno - rekao je on.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Borislav Kamenov

Imunolog je napomenuo da veoma važna lična borba za zdravlje i ono što mi radimo po tom pitanju.

- Ako neko ima neki problem, na primer nadimanje creva ili loše podnosi neku hranu, a nastavlja da je jede, kad tad će se razboleti i zato moramo da prestanemo da trujemo sebe - naglasio je Kamenov i istakao da je vitamin D fenomenalan za imunitet i prevenciju zaraze od korone i drugih virusa.

 

 

 

- Svi koji su se razboleli imaju su nizak nivo vitamina D. Oni moraju da isprave svoju ishranu pre svega. Mi sami možemo mnogo da uradimo, i kada je reč o odbrani od korone. Ako država postavi jedan krug bodljikave žice, drugi moramo da postavimo mi i da se potrudimo da se zaštitimo - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading