DA LI JE MOGUĆE? Nije ni godinu dana prošlo, a novi nadvožnjak u Kraljevu ponovo zatvoren!

Autor: srbijavideo, Republika

Vesti

15.10.2020

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadvožnjak, koji je za teretnjake jedini izlaz iz Kraljeva ka Ibarskoj magistrali, i koji je 17 meseci bio noćna mora za Kraljevčane, ponovo je u potpunosti zatvoren za saobraćaj. I to posle samo godinu dana od puštanja u saobraćaj. Kako smo saznali, reč je o sanaciji jedne od spojnica.

Foto: SrbijaVideo.com

Kamioni i šleperi kojima je bio zabranjen saobraćaj kroz Kraljevo, sada opet moraju da koriste Ulicu vojvode Stepe, jer je to jedini izlaz ka Ibarskoj magistrali. A to znači da su se ponovo vratile duge kolone vozila, i čekanja da se izađe iz Kraljeva.

– Opet su ga zatvorili. Čujem kako pričaju da se sanira noseći stub. Ne mogu da verujem da se to dešava, a samo godinu dana je prošlo od njegove rekonstrukcije – kaže za „Srbija video“, jedan od prodavaca u obližnjoj radnji.

Foto: SrbijaVideo.com

Nadležni kažu da će nadvožnjak biti zatvoren do petka do 12 sati. Na osnovu onoga što smo videli na licu mesta, radovi se izvode na spojnici. Ali, nismo dobili pojašnjenje šta je konkretan uzrok neplaniranog oštećenja, i to posle samo godinu dana upotrebe.

Ali, ako se prisetimo prošlosti, tada je prvobitno bilo najavljeno da će rekonstrukcija nadvožnjaka trajati 75, a prošlo je 575 dana do puštanja u saobraćaj.

Foto: SrbijaVideo.com

Na početku radova uloženo je više od 60 miliona dinara, a onda je na kraju rekonstrukcija koštala 127 miliona dinara.

Nadvožnjak je 1988. godine izgradila nekadašnja građevinska firma „Kablar“ iz Kraljeva, a finansirali su ga zajedno opština Kraljevo i država. Od tada, punih 30 godina, skoro nikakvih radova nije bilo na ovom nadvožnjaku. A u koliko je bio u lošem stanju govori i podatak da je svih 11 nosećih stubova bilo oštećeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading