Detalji tuče u Vukovaru: Ugnjetavanje kao 1991.godine, Srbi česta meta napada Hrvata

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

10.10.2020

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) u Vukovaru Srđan Kolar potvrdio je sinoć za Tanjug da je ispred jedne škole u tom gradu došlo do tuče đaka dve smene - srpske i hrvatske.

RepublikaFoto: Instgram.com/nacionalna.straza_
Foto: Ilustracija

Kolar je kazao da je policija brzo reagovala, da je nekoliko đaka bilo privredeno, jedan sa lakšim povredama po glavi, kao i da je istraga događaja u toku.

Video, koji se pojavio na društvenim mrežama, prikazuje tuču, koja se, kaže Kolar, dogodila pre dva dana.

Prema njegovim informacijama, jedan od učesnika tuče je zadržan u pritvoru.

Kolar je izrazio žaljenje što se hrvatski mediji nisu pokazali profesionalno, već su, kaže, kao vinovnike tuče odmah označili đake srpske nacionalnosti, iako istraga još traje i nije zvanično saopšteno ko je započeo sukob.

On nije želeo da prejudicira zaključke istrage, ali navodi da "srećom, postoji još jedan video snimak koji kruži društvenim mrežama i koji pokazuje da je sled događaja bio drugačiji od pisanja hrvatskih medija", koji su srpske đake odmah označili kao krivce.

- Na žalost, ovde se vodi kampanja protiv pripadnika srpske zajednice, kako bi se Srbi prikazali kao osnovni problem u Vukovaru i Hrvatskoj, i akteri svih nemilih dešavanja, a tako i kao počinitelji toga - kaže Kolar.

Dodaje i da ovo nije izolovan slučaj, kao i da se u Vukovaru u poslednje vreme dešavaju konstantni napadi na pripadnike srpske zajednice.

- Do pre godinu dana nije bilo tako, do napada na jednog dečka koji je čekao autobus, a kojeg su napali pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs, koji su i najčešći uzročnici incidenata - rekao je on.

Kolar ističe da u svakom slučaju, takve stvari kao što su tuče, ne smeju da se dešavaju, bez obzira na to ko je prvi napao.

- Ja sam pobornik smirivanja tenzija i apelujem na sve da učine sve što je u njihovoj moći da se takve stvari ne dešavaju. Gradu Vukovaru nisu potrebne ovakve tenzije, gradu koji je doživeo velike strahote i razaranja potrebni su mir, međusobna tolerancija i poštovanje - rekao je on.

Na Instagramu se pojavio snimak na kojem se vidi kako su huligani napali decu ispred srednje škole u Vukovaru.

Deca ispred srednje škole "Nikola Tesla" u Vukovaru napadnuta su, kako snimak interpretira portal NS na svom Instagram profilu, pozivajući se na njegove neimenovane autore, "samo zato što su Srbi".

Gotovo istovremeno, lokalna televizija u Vinkovcima Plava tv emitovala je vest o događaju, ali se u toj verziji radi o napadu srpskih huligana na hrvatsku decu.

Hrvatska policija do sada se nije oglasila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading