Završeno suđenje za otetu imovinu "Rada"!

Autor:

Vesti

08.10.2020

04:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna rasprava u Višem sudu u Beogradu na suđenju za otimačinu imovine "Rad grupe" na Novom Beogradu i naknadu štete od 900.000 evra završena je pre dva dana. U aferi o kojoj je Srpski telegraf opširno pisao, krivična prijava podneta je protiv Slađana Vrejića i sada se očekuje prvostepena presuda. Prema navodima prijave, koji bi trebalo da budu potvrđeni i odlukom suda, Vrejić je uspeo da se domogne vredne imovine preko čelnika "Društva za čuvanje i negovanje običaja naroda Rad" Vladimira Vajdića i Vladimira Lačkovića, koji su, falsifikujući papire, preneli na sebe imovinu na adresi Jurija Gagarina 40A i potom je prodali Vrejiću.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Sporno zemljište

Oštećeni su pravni sledbenici GP "Rad" - Šahovski klub Rad i Sindikalna organizacija Rad, kao i krovno-privredno društvo "Rad grupa".

Miloš Jovičić, generalni direktor "Rad grupe" i predsednik ŠK Rad, objavio je i predao sudu jasne dokaze da se radi o falsifikovanju i prevari. On je za naš list potvrdio da je glavna rasprava završena, ali nije želeo da prejudicira ishod postupka.

Foto: Privatna arhiva
Dokument

Srpski telegraf je pokušao da dođe do Vajdića, Lačkovića i Vrejića, ali bezuspešno. Kako smo pisali, na lokaciji u Jurija Gagarina postojao je objekat koji je u međuvremenu srušen.

Koristilo ga je "Društvo za čuvanje i negovanje običaja naroda Rad" (30 odsto) i zajedno ŠK Rad i Sindikalna organizacija Rad (preostalih 70 odsto), da bi ga Vajdić i Lačković volšebno preveli na sebe bez bilo kakvog pravnog osnova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading