Zaštitnik građana pokrenuo inicijativu: Kontrola gradskog centra za socijalni rad zbog porodične nesreće u okolini Beograda

Autor:

Vesti

06.10.2020

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saopštenje Zaštitnika građana povodom pokretanja postupka po sopstvenoj inicijativi

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

Zaštitnik građana pokrenuo je, po sopstvenoj inicijativi a posle informacija iz medija o navodnom slučaju kanibalizma u okolini Beograda, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Gradskog centra za socijalni rad zbog upoznavanja sa činjenicama i okolnostima vezanim za ovaj događaj.

Od Gradskog centra za socijalni rad Zaštitnik građana traži da se najkasnije u roku od 15 danaizjasni o tome da li je od ranije upoznat sa situacijom u ovoj porodici, da li su se i po kom osnovu nalazili na evidenciji organa starateljstva, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje sa posebnim osvrtom na mere i radnje koje je Centarpreduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici. 

Zaštitnik građana od ovog centra traži da mu dostavi i druge informacije koje smatra relevantnimi kopiju dokumentacije, nakon čega će odlučiti o daljem toku postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading