Udruženje sudija i tužilaca Srbije organizovalo tribinu "Diskusija sa kolegama": Široka diskusija o stanju pravosuđa u Srbiji

Autor:

Vesti

05.10.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dana 05.10.2020. godine Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) održalo je tribinu u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu, pod nazivom ''Diskusija sa kolegama''.

RepublikaFoto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

Na tribini su predstavnici Udruženja, zajedno sa kolegama iz Novog Sada, Bačke palanke, Bečeja, Sremske Mitrovice, Vrbasa i Stare Pazove, razmotrili aktuelno stanje u pravosuđu, izneli svoje ocene rada pravosudnih saveta i značaja predstojećih izbora za nove sazive, ukazali na nedostatke postojeće regulative koja uređuje postupanje sudova i tužilaštava, kao i statusnog položaja nosilaca pravosudnih funkcija, te ocenili finansijski uticaj nevladinog sektora na nezavisnost i samostalnost sudova i tužilaštava. 

 

Predstavnici Udruženja su izneli svoje viđenje uloge strukovnog udruženja, insistirajući na potrebi da ono bude autentično, finansijski nezavisno, da prepoznaje i rešava probleme kolega, te da iste štiti od neprimerenih uticaja, naročito u svetlu pasivnosti trenutnih saziva pravosudnih saveta.  

Foto: Udruženje sudija i tužilaca Srbije

U konstruktivnom dijalogu došlo se do zajedničnih, autentičnih stavova, koji će predstavljati smernice u seriji tribina koje Udruženje organizuje u narednom periodu, radeći na jedinstvu struke i rešavanju nasleđenih sistemskih problema.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading