Tiodorović: Slave treba organizovati, ali samo pod ovim uslovima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.10.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da krsna slava treba da se slavi, da je to lep i važan običaj za svaku porodicu, ali uz poštovanje mera prevencije zbog epidemije koronavirusa.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Branislav Tiodorović

- Slave treba organizovati, tu nema dileme. Potrebno je da svaki domaćin razmisli kako će stvoriti uslove, kako će se bezbedno odvijati to važno porodično slavlje koje predstavlja tradiciju, ali i buducnost - rekao je Tiodorović za TV Pink.

On je naglasio da svaki domaćin treba da krene od toga kolika mu je prostorija gde slavi, koliko gostiju tu može da primi.

Epidemiolog kaže da je zagovornik da se slave slave u kući i da nije za to da se slave u kafanama.

- Potrebno je obezbediti osveštenje vodice, a naši sveštenici su spremni da poštuju sve mere i na taj način možemo slaviti - rekao je on.

Dodao je da važno i kod pripreme jela za slavu sprovoditi mere prevencije - stalno prati ruke, dezinfikovati površine.

- Većina naših građana se ponaša odgovorno i zato sada imamo dobar rezultat. Okruženi smo sa svih strana lošom epidemiološkom situacijom, moramo biti oprezni da očuvamo trenutnu situaciju - naveo je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading