Odlična vest za preduzetnike: Besplatna sredstva POLJOPRIVREDNICIMA

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

24.09.2020

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Prokuplje raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za poljoprivrednike, a visina novca koju dodeljuje lokalna samouprava iznosi 60 odsto od vrednosti investicije, objavljeno je na sajtu grada.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, sredstva se dodeljuju za kupovinu poljoprivrednih mašina i opreme za stočarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, ratarstvo i druge namene.

Zamenik gradonačelnika Prokuplja Dejan Tonić kaže da se podsticajna sredstva dodeljuju za veštačko osemenjavanje i investicije za poljoprivredna gazdinstava za sektor mleka, mesa, voća, grožđa, povrća, cveća, pčelarstva, održivo korišhenje poljoprivrednog zemljišta i sufinansiranje kamata.


Ističe da su konkursom predviđena i podsticajna sredstva za mlade poljoprivrednike u ruralnom području od 18 do 40 godina starosti.

Tonić navodi i da prvi put podsticajna sredstva mogu da dobiju i poljoprivrednici za kupovinu opreme za proizvodnju alkoholnih pića, vina i rakije.

 


Osim sredstava koja se dodeljuju iz inostranih i nacionalnih fondova, na sajtu grada navodi se da je ovo peta godina kako se iz budžeta Prokuplja izdvajaju podsticajna sredstva namenjena za razvoj i unapredenje poljoprivrede i ruralnog razvoja.
RepublikaFoto: pixabay.com


Iz budžetskog fonda Grada Prokuplja za poljoprivredu i ruralni razvoj, za ovu godinu planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava traje do 10. novembra, a pravo na dodelu imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu koja se nalaze na teritoriji Prokuplja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading