(FOTO) Zlatibor Lončar obišao radove: Prvi pacijenti u novoj zgradi KCS za manje od godinu dana!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.09.2020

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je izgradnja nove zgrade Kliničkog centra Srbije i rekonstrukcija postojeće kule, a radove je danas obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji kaže da će za manje od godinu dana radovi biti završeni i da će prvi pacijenti biti primljeni.

Foto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar u obilasku radova

O kakvom se projektu radi najbolji govori podatak da će novi KCS imati 23 lifta, 30 operacionih sala, četiri skenera, dve magnetne rezonance, četiri angio sale, najsavremeniju laboratoriju.

U novu zgradu biće premešten Urgentni centar, deo hirurgije, plastična hirurgija, endokrina hirurgija, neurologija, hematologija, gastroenterologija, ortopedija, kardiohirurgija...

U svakoj sobi biće po dva kreveta, kupatilo.

"Epidemija virusa korona jeste usporila, ali nije zaustavila radove. U jednom periodu radilo se manjim kapacitetom. Nadamo se da korona neće praviti problem i da se više neće smanjivati broj radnika na gradilištu", rekao je Lončar nakon obilaska radova.

Radove na KCS izvodi kompanija "Delta inženjering", a njen izvršni direktor Slavoljub Korčakovski kaže da će novi prostor imati 86.000 kvadratnih metara, da je od toga 27.000 novog prostora i 59.000 rekonstrukcija postojećeg.

U zgrade će, kako je rekao, biti ugrađeno 1.200 kilometara kablova, 2.000 tona čelika.

"Trenutno se odvijaju radovi na instalacijama. Sređuje se enterijer. Završeni su građevinsko- zanatski radovi", naveo je on.

Rekonstrukcija KCS i izgradnja nove kule počela je 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading