U opštini Negotin pojavila se afrička kuga svinja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.09.2020

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Aleksandrovac, opština Negotin, pojavila se afrička kuga svinja kod domaćih svinja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na današnjoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, komandant Štaba Vladimir Veličković, upoznao je članove štaba da je Rešenjem Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu, područje poluprečnika najmanje 3 kilometra oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Aleksandrovac, koje obuhvata naseljena mesta Aleksandrovac, Kovilovo, Rajac i Crnomasnica u opštini Negotin, proglašeno zaraženim područjem od zarazne bolesti afričke kuge svinja.

Područje poluprečnika najmanje 10 kilometara oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Aleksandrovac proglašeno je ugroženim od zarazne bolesti afričke kuge svinja, objavljeno je na portalu "negotin".

Opština Negotin je jedina u Srbiji gde je registrovana bolest na domaćim svinjama, ali se mora shvatiti ozbiljnost situacije i neophodno je preduzeti sve mere na suzbijanju širenja zaraze i edukaciji stanovništva da sve sumnjive slučajeve oboljenja na svinjama prijave i da građani leševe životinja ne ukopavaju sami, navedeno je u saopštenju Štaba za vanredne situacije.



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading