Golubačku tvrđavu u 4 meseca obišlo 104.560 posetilaca!

Autor: Tanjug

Vesti

12.09.2020

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golubačku tvrđavu je u poslednja četiri meseca, od 9. maja, kada su relaksirane mere uvedene zbog epidemije korona virusa, do 10. septembra, obišlo 104.560 posetilaca, objavljeno je na sajtu Turističke organizacije Srbije (TOS).

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, od 1. januara do 10. septembra Tvrđavu je ukupno posetilo 110.757 posetilaca.

Posete su uglavnom bile individualne, jer u skladu sa merama Opštinskog štaba za vanredne situacije, Kompleks nije primao grupne posete.


Maksimalni broj posetilaca na otvorenom je ograničen na 500 posetilaca u jednom trenutku.

Osim tih mera, u Kompleksu su posetioci i zaposleni obavezni da nose maske, obezbeđene su dezo barijere i vrši se obavezna dezinfekcija na ulazu u sve zatvorene prostore.

Vrši se redovna dezinfekcija svih zatvorenih prostora, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Golubac redovno vrši dezinfekciju svih otvorenih površina u Kompleksu.


S obzirom na ograničenja usled kovida-19, Kompleks nije mogao da organizuje aktivnosti sa publikom.

Krajem septembra, ukoliko ne bude pooštravanja mera zaštite od epidemije, planiran je i početak prijema grupnih poseta, navodi TOS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading