Kon uputio oštar apel: Ljudi, ne smete da radite ove stvari

Autor: Blic, Republika

Vesti

05.09.2020

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon oglasio se danas putem društvene mreže Fejsbuk i još jednom apelovao na poštovanje epidemioloških mera, a poseban akcenat stavio je na srednjoškolce.

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Kon

- Ko god ulazi u javni prevoz bez maske, javno i namerno bojkotuje protivepidemijske mere. U situaciji kada nam je srednješkolska omladina u prevozu šalje im potpuno pogrešnu poruku. Javni prevoz je idealno mesto za prenošenje virusa - napisao je dr Kon na svom Fejsbuk profilu.

On je naglasio i da "samo zajedno možemo usporiti ovaj virus i sačuvati što je moguće više života. Nosite maske u svim situacijama kada je propisano".

Doktor Kon se i prethodnih dana oglašavao putem Fejsbuka najpre kada je oštro reagovao na slike i snimke koje su mu poslali njegovi prijatelji na kojima su prikazane proslave sa velikim brojem ljudi u Vrnjačkoj Banji i Smederevu.

 

Nedugo zatim uputio je i "javni poziv" svim državnim funkcionerima, takođe putem Fejsbuka.

- Imamo silazni trend, ali dovoljan je jedan eksces da se virus raširi. Ne odmah, ali za dve nedelje, i zato je to podmuklo - istakao je dr Kon na jučerašnjoj pres konferenciji i dodao da zato i dalje nema popuštanja mera, i ako su, kako kaže, "pritisci sve jači".

Podsećamo, u poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 7.848 osobe, njih 77 bilo je pozitivno na testu, a nažalost, preminule su dve osobe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading