SMENJENA TRI DIREKTORA! Šarčević ne prašta nepoštovanje mera

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.09.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećemo tolerisati ni najmanje kršenje mera. Učenici treba da budu odgovorni, nastavnici još više, a direktori najviše, jer je na njima najveća odgovornost, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević povodom navoda da srednjoškolci ne nose maske.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

On je naveo da je za prva tri dana nastave već smenio tri direktora - u Beogradu, Pančevu i Nišu i da posredno njihova smena ima veze sa nepoštovanjem mera, ali nije samo to bio razlog, prenosi Blic.

Šarčević je rekao rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski, i upozorio da će reagovati na svaki takav slučaj.


Ministar je istakao da su juče održani sastanci direktora u mnogim školskim upravama, a da će u ostalima biti održani u ponedeljak, kada će početi i pojačani nadzor prosvetne inspekcije.

 


- Prosveta je veliki sistem i ako bi se jedan odsto nastavnika opustio i kršio mere, to bi bilo 1.300 nastavnika. Ako bi to činilo jedan odsto učenika, imali bismo 8.500 nedisciplinovanih, što je ogroman epidemiološki rizik - rekao je Šarčević.

On je naglasio da će koristiti sve zakonske mogućnosti da to ne dozvoli i da ne želi da zbog neodgovorne manjine senka padne na ogromnu većinu koja savesno radi svoj posao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading