VEĆ 1. SEPTEMBRA ZARAŽENO DETE DOŠLO U ŠKOLU U ŽELEZNIKU! Ministarstvo podnelo prijavu protiv roditelja

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

02.09.2020

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već 1. septembra korona virus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja đaka koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvete podnelo je prijavu zbog povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja Centru za socijalni rad.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo je potvrdio ministar prosvete Mladen Šarčević. Ceo slučaj desio se u Osnovnoj školi "Braća Jerković" u beogradskom naselju Železnik.

Kako prenose mediji, učenik ide u treći razred, a majka ga je poslala u školu 1. septembra iako je čekala rezultate testa na kovid 19.

Naime, dete je testirano 31. avgusta, a roditelji su ga, uprkos tome što još uvek nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na kovid, poslali među ostalu decu u školu. Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah i obavestila učiteljicu.

Ministarstvo odmah reagovalo

Tim povodom kontaktirali smo ministra prosvete Mladena Šarčevića koji kaže da je u ceo slučaj upućen od početka.

- Čim smo saznali za slučaj, odmah smo preduzeli sve neophodne mere zaštite. Prosto je neverovatno da je majka, inače zaposlena u zdrastvu, poslala dete u školu. Nakon što je obavestila sve nadležne da je test bio pozitivan svi su se zapitali zbog čega ga je uopšte slala u školu. Srećom, sva deca su nosila maske i reč je o maloj grupi đaka - izjavio je ministar Šarčević.

Cela grupa na onlajn nastavi

On dodaje da je ta grupa učenika, sa kojom je zaraženi đak bio u kontaktu, prebačena na onlajn nastavu. Učitelj takođe ne dolazi u školu.

Porodici, međutim, zbog neodgovornog ponašanja slede sankcije.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

Prijava protiv roditelja

- Ministarstvo prosvete uputilo je prijavu protiv ove porodice Centru za socijalni rad zbog ozbiljne povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja - rekao je Šarčević.

Kako dodaje, možda je i dobro što se ovo desilo na samom početku školske godine, da služi za nauk svima da moraju da povedu računa.

- Pojedina Udruženja roditelja i Savet roditelja vezan je za školsku instituciju i svi moraju da povedu maksimalno računa kako se ovakvi slučajevi ne bi više događali - naglasio je Šarčević.

Za sada nije poznato iz kog razloga su roditelji testirali dete dan pre polaska u školu, niti da li je ono imalo nekakve simptome bolesti, odnosno bilo kakvu sumnju na korona virus.

Mediji prenose i da je majka zaposlena u KBC "Dragiša Mišović", koja je kovid bolnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading