Zorana Mihajlović pozvala Danijelu Štajnfeld da bude odgovorna i prijavi silovanje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

31.08.2020

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović pozvala glumicu Danijelu Štajnfeld da, ukoliko ima osnova, priavi slučaj silovanja.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Potpredsednica Vlade Srbije je izjavila da su nasilje nad ženama, uključujući seksualno zlostavljanje i silovanje žena, veoma osetljive i za žrtve i društvo u celini teške teme i da se sa tim ne treba igrati, saopšteno je iz njenog kabineta.

Mihajlović je istakla da su institucije države tu da rade svoj deo posla i pozvala žene da ne ćute i da prijave nasilnike.

- Niko nije toliko jak da ne odgovara za nedela koja je učinio. Nezahvalno je da u ovom trenutku komentarišem navode glumice Danijele Štajnfeld, ali kao javna ličnost ona ima odgovornost i zato ukoliko postoji osnova i ukoliko je, nažalost, preživela seksualno zlostavljanje, pozivam je da slučaj prijavi nadležnim institucijama - rekla je Mihajlović.

 

Ona je dodala da će se na taj način sprečiti nasilnik da to ponovi i da povredi još neku ženu ili devojčicu.

- Verujem i da će svojim primerom biti podstrek i drugim ženama koje u svom iskustvu imaju ovakve traume. Niko nije jači od institucija i ohrabrujem žene da nasilnike prijave - rekla je Mihajlović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading