Epidemiolog Radmilo Petrović upozorio roditelje: OVE maske deci nikako ne stavljajte na lice!

Autor: Objektiv.rs, Republika

Vesti

27.08.2020

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dilema oko zaštitnih maski pojačava se pred početak školske godine. Dok jedni tvrde da je bilo kakva zaštita iz kućne radinosti dovoljna, epidemiolozi upozoravaju da deca ni slučajno ne treba da nose maske koje nisu proverene i ispitane.

RepublikaFoto: printscreen/RTS
Radmilo Petrović

Epidemiolog Radmilo Petrović kaže za objektiv.rs da nošenje maski koje pravimo sami kod kuće može da bude nedovoljno bezbedno.

- Maske koje kupujemo, iako koštaju, prošle su različite provere. Tačno se zna za koje svrhe su namenjene. S druge strane, maske koje napravimo sami kod kuće, često ne predstavljaju nikakvu zaštitu - kaže on.

Problem je zapravo što propustljivost maski često ne možemo sami da procenimo, pa ne vidimo da su pore zapravo preširoke.

- To je kao da pokušavate žičanom ogradom da se zaštite od prašine. Jednostavno ne deluje. Zbog toga je važno ne stavljati na lice bilo šta i misliti da si zaštićen - kaže epidemilog.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading