"Čim je sela na zadnje sedište znao sam da će biti svašta": Taksista Željko ovu vožnju će pamtiti čitavog života

Autor: Subotica.com, Republika

Vesti

26.08.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je juče preuzeo poslepodnevnu smenu od svojih kolega, Željko Cvetojević, vozač Grand taksija, nije ni sanjao da je pred njim radni dan koji će večno pamtiti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U njegovo vozilo ušlo je četiri putnika, među kojima i trudnica koju su iznenada zadesili porođajni bolovi, a na putu do bolnice na svet je donela devojčicu.

Hitan poziv je stigao nešto posle 17 časova, kada se Željko uputio na zadatu adresu. Kako i sam kaže, po izrazu lica buduće majke, odmah je shvatio da ovo neće biti obična vožnja.

- Čim je žena sela na zadnje sedište ja sam primetio po pomeranju sedišta da će biti svašta i tako je i bilo. Vožnja je trajala 7-8 minuta i kada smo stigli do kapije bolnice, svi putnici su se iskrcali, osim porodilje i mene. Sa hitnog prijema je izašao medicinski tehničar, vrlo vispren momak koji je samo jednim glasnim uzdahom prokomentarisao celu situaciju, jer je beba već bila napolju i primarni porođaj je obavljen na zadnjem sedištu u kolima. Nakon toga su majka i beba prebačeni na krevet i uneti u bolnicu - priča Željko.

 

Iako je sve proteklo u najboljem redu, Željko kaže da u toku vožnje nikome od putnika nije bilo svejedno, te da je pokušao da ih umiri simboličnim pitanjima.

- Pitao sam da li je ovo prvi porođaj, jer sam shvatio po izrazu majčinog lica da je ovo stvarno jako rizično, a njen suprug je odgovorio da je u pitanju peti porođaj i onda sam malo odahnuo - nastavlja Željko. - Majka nije preterano govorljiva osoba, ali kada sam je pogledao u oči, sve mi je bilo jasno. Ona je potpuni autoritet i apsolutno je valdala situacijom, a porođaj je maltene obavila sama i kao vučica donela na svet novi život.

Za osam godina koliko radi kao taksista, naš sagovornik kaže da se susretao sa raznim putnicima, situacijama i hitnim intervencijama, ali da nikada nije ni sanjao da će mu se ovako nešto dogoditi.

 

- Znam za taksi udruženja u kojima se to već desilo, na primer, u Siti taksiju je bio slučaj da se žena porodila na putu do bolnice, ali nisam očeivao da će se to desiti meni - kazao je uz osmeh Željko. - Osećaj je zaista jedinstven, posebno što je sve prošlo kako treba i što su majka i beba zbrinuti. Živi su i zdravi, a to je najvažnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading