(FOTO, VIDEO) SVETSKI TREND! Uradili smo eksperiment sa maskom i upaljačem: POSLE OVIH SNIMAKA TEORETIČARI ZAVERE OSTAĆE KRATKIH RUKAVA!

Autor: Republika

Vesti

26.08.2020

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo dokaza!

RepublikaFoto: Republika
Novinar Republike testirao maske pomoću jednostavnog trika

Od kako je u svetu počela epidemija koronavirusa stručnjaci sa svih meridijana redovno upozoravaju da je nošenje zaštitnih maski jedna od najbitnijih stvari kako bi se mogućnost zaraze smanjila.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istovremeno, veliki broj teoretičara zavere u savetima stručnjaka video je pokušaje nametanja ograničenja ličnoj slobodi tvrdeći da zapravo maske ni ne štite od opake infekcije.

I dok pandemija i dalje traje, pojedinci na internetu našli su način da dokažu antimaskerima da nisu u pravu i da maske zaista sprečavaju širenje opakog virusa.

 

 

 

Jedan od takvih eksperimenata - eksperiment sa maskom i upaljačem sprovela je i Republika.

 

Kao što se može videti na snimcima koje objavljujemo, mogućnost da se izgasi plamen duvanjem kroz masku u velikoj meri je manja nego što bi to bio slučaj da maske nema.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je ovaj eksperiment je pandan zaštiti prilikom kašljanja, kijanja ili tokom govora, jasno je da maske itekako koriste i da pričama kako one zapravo ničemu ne služe ne treba posebno verovati.

P.S. U našem eksperimentu plamen upaljača uspeli smo da ugasimo jedino izdahom kroz pamučnu masku, dok to nije bio slučaj sa hirurškom i epidemiološkom maskom.

Pogledajte snimke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading