Kon o popuštanju mera: To ne znači proglašavanje kraja epidemije, nema opuštanja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.08.2020

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za zaštitu od zarazne bolesti kovid19 Predrag Kon izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Situacija može biti sigurna samo onda kada budemo znali da virusa nema u cirkulaciji i da je osetljivost ljudi znatno smanjena kolektivnim imunitetom - rekao je Kon za TV Pink.

On je naglasio da opuštanja nema i ukazao da popuštanja mera u okviru nekih delatnosti i oblasti moraju da se odnose samo na te oblasti.

- To ne znači proglašavanje kraja epidemije - naglasio je Kon.

On je povratak građana sa letovanja iz inostranstva, dolazak studenata i početak školske godine naveo kao izazove koji se moraju savladati kako bi se pobedila epidemija.

- Povratak roditelja sa decom iz inostranstva, koja će posle ići u škole jedan je od rizika sa kojim moramo da se nosimo. Svakome ko bude dolazio sa tih područja uručivaće se zdravstveno upozorenje - rekao je Kon.

On je ukazao da će takozvano zdravstveno upozorenje sadržati sve informacije potrebne građanima koji su se u Srbiju vratili iz inostranstva o tome koje mere moraju da poštuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading