Nastavlja se trend rasta u Triglav osiguranju Beograd

Autor:

Vesti

21.08.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa Triglav u prvoj polovini godine bez obzira na zahtevne uslove zbog pandemije poslovala je profitabilno i sigurno. Postigla je rast premije na većini svojih tržišta i u sva tri segmenta osiguranja i obračunala 7 posto više konsolidirane bruto premije osiguranja (673,4 miliona evra) nego prošle godine u istom periodu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Triglav osiguranje Beograd je u prvih šest meseci ove godine imalo rast ukupne fakturisane premije od 13% (obračunato u evrima), u odnosu na isti period prošle godine, a kombinovani količnik neživotnih osiguranja kao dominantne grupe poslova znatno se poboljšao (za 11,6 procentna poena) u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 84,4%. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 10% u segmentu neživotnih osiguranja i 53% u segmentu životnih osiguranja. Prema poslednjim javno objavljenim podacima o tržišnom učešću za prvi kvartal 2020. godine Triglav osiguranje Beograd učestvovalo je sa 7,3% (rast od 0,6 procentna poena), pa društvo održava stabilnu 5 poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji. Triglav osiguranje Beograd nastavlja sa sprovođenjem planirane strategije razvoja i rasta uzimajući u obzir sve predviđene prilike koje mogu da budu do kraja godine.

- Triglav osiguranje Beograd ima dobre rezultate usprkos izmenjenim uslovima života i rada na globalnom nivou izazvanom pandemijom. Ono na čemu smo intezivno radili je razvoj digitalnih rešenja za klijente odnosno, online plaćanje premije koje smo uspešno plasirali tokom drugog kvartala. U narednom periodu nastavljamo sa razvijanjem proizvoda za građanstvo iz domena osiguranja imovine - izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading