KONOVE IZJAVE O MASKAMA UNELE ZABUNU: A sada je doktor prepustio Dariji Kisić-Tepavčević da sve objasni!

Autor: Republika

Vesti

19.08.2020

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjave epidemiologa i člana Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predraga Kona nedavno su unele zabunu u javnosti oko toga da li će đaci u školama od 1. septembra morati da nose pamučne ili će i jednokrate maske biti dovoljne.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Darija Kisić Tapavčević i Predrag Kon

Na današnjoj konferenciji za novinare, iako je bio upitan da pojasni svoje izjave koje nisu bile do kraja jasne u jednom delu javnosti, epidemiolog je reč prepustio koleginici Dariji.

 

 

- Kao što smo rekli, bilo koja maska, da li je to hirurška, epidemiološka ili pamučna, jeste nešto što je prihvatljivo za učenike prilikom boravka u školi - navela je Tepavčević.

 

Ona je napomenula da će organizacija nastave biti takva da će prilikom slušanja nastave biti obezbeđena fizička distanca i to je ono što je osnovno.

- Još nešto je jako bitno, da maska ne predstavlja samo mehaničku prepreku, već i značajnu zaštitu dodirivanja nosa, usta i brade, jer osim kapljučnim putem, virus može da se prenese direktnim i indirektnim kontaktom. Znači napominjemo, sve maske dolaze u obzir, ono što se generalno široko preporučuje i što je najekonomičnije je koristiti pamučne maske, da se one peru, peglaju i održavaju, ali to neće biti jedina mera, nego pre svega fizička distanca - naglasila je Tepavčevićeva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading