SRBIJA U CRVENOM: Očekuju se nepogode koje mogu ugroziti život

Autor: Mondo, Republika

Vesti

18.08.2020

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveni meteoalarm upaljen je za teritorije zapadne Srbije, Bačke, Banata, Srema, Šumadije i Pomoravlja

RepublikaFoto: e-stock/S. NEDELJA
Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se do kraja dana očekuje nestabilno vreme i velika količina kiše, kao i pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlave i Peka tokom 19. avgusta vodostaji će biti u većem porastu sa mogućnošću lokalnog izlivanja. Crveni meteoalarm upaljen je za teritorije zapadne Srbije, Bačke, Banata, Srema, Šumadije i Pomoravlja.

 

- Do kraja dana veoma nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kasnije posle podne i uveče u zapadnim, severnim i centralnim, a tokom noći u istočnim krajevima Srbije, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlju, lokalno se očekuju vremenske nepogode: velika količina padavina, grad i kratkotrajno jak i olujni vetar.I sutra se zadržava nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje na istoku zemlje - piše na sajtu RHMZ.

Crveni i narandžasti meteoalarm su najveći stepen upozeranja i označavaju da vremenske prilike mogu biti opasne.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading