DA LI ĆE I KAKVE MASKE BITI OBAVEZNE U ŠKOLAMA? Dr Kon konačno razrešio dilemu koja je napravila pravu pometnju u javnosti!

Autor: Republika

Vesti

17.08.2020

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon demantovao je informacije da će učenici prilikom polaska u školu morati da nose isključivo troslojne maske i izjavio da to mogu biti i hirurške, platnene i druge maske.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je juče tokom gostovanja na TV Pink izjavio da će deca morati da nose troslojne maske, Kon je danas za TV Hepi rekao "da će biti dovoljno da učenici tokom boravka u školi nose bilo kakve maske", uključujući hirurške, platnene ili šivene", prenose mediji.

- Ako primetimo da počinje ozbiljniji prenos korona virusa moraće opet nastava na daljinu. Ove mere i način na koji funkcionišu pokazaće koliko smo kao društvo spremni - kazao je Kon.

On je rekao da je u drugom piku prvog talasa epidemije korona virusa značajno sporiji pad broja zaraženih, nakon postignutih najviših brojeva, nego što je to bilo prvi put, što pokazuje da "očigledno treba vremena jer ima onih koji ne poštuju mere".

Prema njegovim rečima, nije tačno ni da će školska deca morati da se vakcinišu protiv korona virusa, kako su preneli neki mediji, već da će vakcinisanje biti isključivo na dobrovoljnoj bazi i uz saglasnost roditelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Stevan

17.08.2020 10:07

Opozicija širi lažne glasine koje štete narodu i državi. Nije to zadatak opozicije.

Odgovori 15 0
Vasa

17.08.2020 14:50

@Stevan - Opozicija želi da stanje u državi bude što gore.

Odgovori 13 0
RS

17.08.2020 15:44

Bez da pametujem o odlukama epidemioloskog tima posto nisam bas kompetentan za to, moram samo da primetim. Kod nas u Republici Srpskoj od 1992-1995 u vreme rata djeca su isla u skolu . E sad te maske ...