Dačić u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Sijera Leonea: Nadam se da će se zdravstvena situacija u vašoj zemlji popraviti

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

14.08.2020

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informisanje o pandemiji korona virusa i jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa bile su teme današnjeg razgovora ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića s ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Sijera Leonea Nabilom Faridom Tunis, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Dačić je informisao ministarku TUNIS o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, preneo da je u Srbiji došlo do smanjenja broja obolelih od zarazne bolesti Kovid-19.

Kako je saopšteno on je izrazio nadu da će se i u Sijera Leoneu zdravstvena situacija uskoro normalizovati i izjavio saučešće zbog preminulih od Kovid-19 u toj zemlji.


Šefovi diplomatija razmenili su mišljenja o budućim modalitetima saradnje između Srbije i Sijera Leonea, a konstatovano je da je, uprkos pandemiji Covid-19, potrebno nastaviti sa aktivnostima usmerenim na dale jačanje odnosa u oblastima od zajedničkog interesa, kao što su poloprivreda, obrazovanje, zdravstvo, turizam i kultura.

Dačić je još jednom izrazio veliku zahvalnost zbog odluke Sijera Leonea da povuče ranije dato priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti "Kosova" i istakao da je rukovodstvo Sijera Leonea time pružilo podršku teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, kao i fundamentalnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

 


Razmotrene su mogućnosti intenziviranja dijaloga na najvišem nivou, odnosno realizaciju poseta na nivou predsednika država, što bi bio snažan impuls unapređenju bilateralne saradnje.

Dačić je uputio poziv ministarki Tunis da u narednom periodu poseti Republiku Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading