Vučić najavio dva modela za vladu: Izbori za godinu i po?

Autor:

Vesti

15.08.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudima u SNS predložiću dva koncepta za formiranje nove vlade, objavio je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao, njegov predlog može se očekivati uskoro.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Jedan je prosta koalicija sa jednom političkom partijom, neću da kažem sada kojom, a drugi koncept je neka vrsta koncentracione vlade, s obzirom na to da nam preti talas korone na jesen, tu je situacije oko KiM, svetske ekonomske krize, pa da za godinu i po dana idemo na nove parlamentarne izbore. Ja sam bliži ovom prvom konceptu, ali još ćemo da vidimo - poručio je Vučić, gostujući na TV Pink.

Govoreći o kupovini oružja, šef države je objasnio da se Srbija ne naoružava da bi nekog napadala i sa nekim ratovala, već da bi sačuvala mir i stabilnost, što su za nas najviše vrednosti.

Istakao je i da je ponosan na projekat "Moja prva plata".

Kriv sam za sve što se desi

Vučić je kazao da ga napadaju za sve što se desi u državi, a o tome da se predsednik označava kao krivac za sve nedavno je pisao Srpski telegraf:

- Jedni me napadaju zato što ne potpisujem da je Kosovo nezavisno, drugi me napadaju jer misle da ću nešto da uradim. Kada kažete da ćemo dobiti vakcinu među prvima, ne valja. Kada kažete da ćemo je dobiti od Kine i Rusije, a zašto baš od Kine i Rusije. Kada igraju Zvezda i Partizan, ako pobedi Zvezda, Vučić je namestio. Kako god da okrenete, Vučić je kriv za sve. Rekli su mi da je nedavno na Divčibarama nestala struja na 15 minuta, čulo se: "Vučiću, pe*eru, ovakav si, onakav si." A to što je Divčibare pet puta izgrađenije nego što je bilo, nikom ništa.

- Uskoro počinje taj program, važno je da mladi ljudi koji završe srednju školu ili fakultet dobijaju priliku da se odmah zaposle. Država će devet meseci da plaća značajan deo plata, to je vrlo podsticajno za mlade u našoj zemlji - kaže Vučić.

Rekao je i da ne želi da komentariše izjave Nikole Jovanovića iz Narodne stranke o svojim partijskim kolegama i kolegama iz opozicije.

Nijedna zemlja ne bi bila toliko popustljiva u slučaju takvih nereda

 

- Nisam zainteresovan da govorim o tom pitanju. Ja bih da izbegnem odgovor. Jedino što mogu reći jeste da su uvek jedni o drugima tako mislili, a nije moje da komentarišem njihove izjave.

Konačno, predsednik se dotakao i nedavnih protesta, naglasivši da policija nije intervenisala tokom događaja ispred Skupštine Srbije sve dok grupa kriminalaca nije upala u parlament.

Nije moje da komentarišem izjave Nikole Jovanovića, jedino mogu reći da su oni oduvek jedni o drugima tako mislili

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Neredi ispred skupštine

- Jedini razlog zašto ste videli policiju ispred Skupštine je to što su određeni kriminalci upali u nju. Šta oni rade u Skupštini Srbije? Niko ih ranije nije pipnuo, dok nisu upali u zaštićeni državni objekat. Godinama se organizuju razne demonstracije, nijedan takav skup nije prijavljivan i svi su bili protivzakoniti. Zbog demokratije i slobode okupljanja nikada nismo želeli da intervenišemo. Nikada niko zbog održavanja skupova nije odgovarao, osim ukoliko su učestvovali u nasilju - naveo je šef države i dodao da toliko dopuštanja nijedna zemlja ne bi dozvolila. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Stefan

15.08.2020 07:17

Koliko su loši odnosi u SZS najbolje svedoče izjave Nikole Jovanovića o Djilasu, Jeremiću i Mariniki.

Odgovori 19 0
BozaB

15.08.2020 07:41

Verujem da ce bolji koncept biti izabran svakako.

Odgovori 18 0
Ksenci

15.08.2020 08:42

Očekujem dobre rezultate pre svega.

Ksenci

15.08.2020 08:42

Sigurno je da će i ovoga puta Vučić doneti odluku u skladu sa interesima države a ne stranke čiji je predsednik.

Odgovori 21 0