EFIKASNA JE I BEZBEDNA! Doktor Boljević o vakcini za koronu: U Rusiji je besplatna i dobrovoljna, JA ĆU SE VAKCINISATI U OKTOBRU

Autor: vijesti.me, republika.rs

Vesti

13.08.2020

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prva ruska vakcina protiv koronavirusa "Sputnik-V" efikasna je i bezbedna za sada", rekao je Sergej Boljević, specijalista patofiziologije i pulmologije, šef katedre patologije čoveka na Sečenovskom univerzitetu.

RepublikaFoto: youtube.com/VijestiOnline
Sergej Boljević

On je u emisiji "Boje jutra" kazao i da je vakcina prošla ispitivanja na životinjama i na ljudima, te da nema povoda da se sumnja, pišu podgoričke Vijesti.

Boljević kaže da na Institutu "Gamalej" na ovoj vakcini rade već 25 godina.

- Oni su imali osnovu na koju su dodali komponentu. Za dve nedelje napravili su vakcinu. U februaru je bila napravljena već 70 odsto - istakao je Boljević.

Kaže da će vakcinu prvi primiti zdravstveni radnici, zatim nastavnici i učitelji koji od prvog septembra treba da krenu sa radom.

- Vakcina je za Rusiju besplatna i dobrovoljna. Ja ću se vakcinisati u oktobru - naglasio je Boljević.

Za sada, dvadeset država širom sveta zatražilo je više od milijardu doza novoprihvaćene ruske vakcine protiv koronavirusa, a od zemalja Balkana, Boljević kaže da je Srbija zainteresovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading