Da li ćemo nabaviti ruske vakcine? Darija Kisić Tepavčević otkrila sve o imunizaciji protiv koronavirusa

Autor:

Vesti

11.08.2020

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević gostovala je večeras na RTS-u i tom prilikom istakla da nabavka vakcina za protiv koronavirusa mora proći sve neophodne procedure kako bi bila odobrena u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Ona je još jednom podvukla da je proces proizvodnje prilično striktan.

- Ona vakcina koja se odobri u našoj zemlji, bez obzira na to što je dobila sertifikat u svojoj matičnoj zemlji, mora da prođe sva ispitivanja naše Agencije za lekove i medicinska sredstva. Zato što se nijedna vakcina u našoj zemlji ne može primeniti ako nije visokog stepena bezbednosti - kazala je Tepavčević.

Dodala je i da naša zemlja trenutno pregovara sa 6 proizvođača vakcina.

- Mi u ovom momentu pregovaramo sa više proizvođača vakcina. Sa nekima smo potpisali i memurandume o saradnji. Zemlja porekla vakcine nije toliko značajna, koliko je bitno da ona bude potpuno bezbedna - zaključila je.

Tepavčevićeva je govorila i o organizaciji nastavne aktivnosti u ovoj školskoj godini. Ona je rekla da će se ubuduće puno raditi na edukaciji i prevenciji, kao i da će prvi školski čas biti posvećen merama zaštite od širenja koronavirusa.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading